Η εξαγωγή του τριανταφύλλου

Το ρολέλαιο δημιουργείται  από την απόσταξη και την ενδυνάμωση των πετάλων που εκτίθενται σε πολύ ισχυρό ατμό σε κάδους χαλκού ή χάλυβα αρκετά μέτρα ύψος. Ο αέρας γίνεται κορεσμένος με άρωμα τριαντάφυλλου. Κάθε δεξαμενή είναι γεμάτη με πέταλα και καθαρό νερό και αυτό ακολουθείται από την εμφάνιση ενός λεπτού, ωχροκίτρινου πολύτιμου στρώματος που επιπλέει στην επιφάνεια της. Διαχωρίζεται, φιλτράρεται και προετοιμάζεται. Μετά από αυτό το λάδι διατηρείται σε γυάλινα δοχεία κλειστά με ένα πώμα κεριού όπως ήταν το έθιμο στις παλιές μέρες.

Περισσότεροι από 3 τόνοι πέταλα χρειάζονται για να πάρει ένα λίτρο από ροδέλαιο. Σήμερα, η χημική βιομηχανία δεν έχει ακόμη καταλήξει σε ένα συνθετικό προϊόν που μιμείται τέλεια αυτή τη λεπτή φυσική βάση που έχει σχεδόν 300 μοριακά συστατικά.

Σχολιάστε

Item added to cart.
0 items - 0.00